Hii

YA ALLAH! YA TUHANKU, JIKA REZEKIKU BERADA DI ATAS LANGIT, MAKA TURUNKANLH IA, DAN JIKA BERADA DI DALAM PERUT BUMI MAKA KELUARKANLH IA,DAN JIKA SUKAR MAKA MUDAHKANLAH IA,JIKA HARAM MAKA SUCIKANLH IA,JIKA MASIH JAUH MAKA DEKATKANLH IA,.. YA ALLAH!! LIMPAHKANLH KEPADAKU REZEKI SEPERTIMANA REZEKI YANG TELAH ENGKAU LIMPAHKAN KEPADA HAMBA-HAMBAMU YANG SOLEH....AAMIIN

Wednesday, 13 February 2013

Acupunture Treatment #PART 1#

Semalam aku g akupuntur tu. Pkul 8 aku bertolak,sampai dlm pkul8.30mlm.. huhu.. aku kalau bawa kete gile2 la, so my hubby duk sebelah je diam2,aku je yg bawa..hahaha..

Sampai je yangcik ajak d bilik belakang,dia suh aku tanggalkan semua baju apa yg ada dan berkemban..hahha.. so aku menurut perintah. Then aku baring atas katil la,opss meniarap atas katil dan semasa rawatan aku ditemani oleh adik angkat aku,dik pah..

Mulalah sesi menyucuk2 jarum.. hahah..ngerii je...

Mula dia sapu methanol kat seluruh bdn aku, sbb nk bg sejuk,alaaa masa cucuk doc pun doc nk inject sblum tu letak methanol gak kan?? haaa ni lbh kurang sma jelh..

Rasa la kesejukkan di belakang bdn aku smpai ke kaki..huhu, then what happen next, dia mula start cucuk dgn bismillah dulu, dan baru cucuk d kedua2 pelipat kaki aku ni kiri dan kanan. masa cucuk ni xde rasa pape,aku suka lak.Pastu meleret smpai ke pinggang pun xde rasa pape gak.pastu atas sikit la, bila dia cucuk bahagian atas pinggang aku tu/area badan atas ni,mula rasa sakit sikit tp lebih sakitnya di satu point ni sblah kanan.aku xtau kenapa bila aku tnya yangcik,dia ckp itu hormon xbtul.Ooo ic.. so aku tahan je. serius aku ckp, sblah kiri xde mslh, sblah kanan je mcm bermasalah.. 

Selalu aku g ngurut bidan utk subur pun,sblah kiri aku mmg xde mslh,sblah kanan je yg problem. telur aku lak sblah kiri sllu kuar dan besar2 manakala sblah kanan ni jarang nak besar sbnrnya dan jrg reaksi.. tp aku xkisah la kiri or knan ke yg penting ovum aku sume kuat2 dan besar2 dan boleh mendapat rzki zuriat..amiin..

Aku ni xsuka meniarap tp nk bt mcmna terpksa gak meniarap.. aku jd sakit kepala gile2 sbb meniarap terlalu lama. Ok, continue lg rwtn yangcik, dia pun cucuk2 smpai lh di leher sblh kanan makkk aihhh sakit gileee.. hahaha.. ni maknanya migrain sllu jd sblh kanan. yes aku xsalah, mmg betul la sllu migrain ngaapp tangkap otak kanan aku.. lebih mudah aku ckp sblah kiri aku sihat walafiat sblh kanan je problem..hrap2 suatu hr nnt jgn ada angin ahmar ke strok ke.. nauzubillahiminzalik!

Adik angkat aku kira sume ada 14 jarum, ok la.. so lps d cucuk2 tu, aku pun kena lah di current..haha, ni penting untuk tambah lg kuasa ke'strong'an pd badan aku.. dia buka mesin dia dan dia pun connect dgn jarum2 td.. hampir sejam gak la aku baring meniarap.. wowwww!! sakit weh,sesak nafas aku..
masa getaran tulh aku dpt rasa sblh kiri xde rasa sakit pape, tp sblh kanan yessss!!! sakit la juga.. means betul lah my problem is sblh kanan aku.kiri kira sihat dan subur..hihi..alhamdulillah..

Lps hbs mesin bergetar2 dan menyalurkan wave dia/gelombang ke dlm bdn aku tu, yangcik pun cabut sume jarum2 tu.. alhamdulillah.. rasa ringan sikit la bdn dan part paling best adalah mengurut.. pandai pulak yangcik ni mengurut..hahaha.. syukurlah dan sedap lak tu..nak terlena je aku d buatnya..

 Aku pakai sume baju bagai dan trus ke kaunter hadapan jumpa tuancik.Owh,en hubby pun berakupuntur juga rupanya..hahaha..tuancik periksa dan scan tgn aku skali lg.. dia ckp erm,elok xde pape mslh... dia urut2 sikit ckp ok...xde mslh pd breast xde mslh pd kesihatan tubuh la, dia ckp kena bg kuatkan lg subur dan betulkan hormon je..

ALHAMDULILLAH..

total suami isteri RM100

ya ALLAh,inilah ikhtiar aku bersama suami aku.. aku mendoakan Kau kurniakanlh rzki anak kpd aku.. mudah2an aku dapat nikmat menjadi ibu kepada anak2 soleh dan solehah... aamiin. 

so, rawatan di teruskan lagi kena dtg sampai 5x je pastu insyaallah..sihat..
tp bagi aku y not dtg sekerap yang boleh.. betul x??
lagipun untuk kesihatan dalamn kita yang sentiasa berubah2..
my schedule untuk rwtn akupuntur ni adalah...
aku fikir2 13.2.2013 aku baru mula buat akupuntur 1.. nnt lps period 2hr kering period je aku akan dtg lg buat rwtn ke 2..bulan 3 ni aku akan dtg stiap mggu 1x buat rwtn akupuntur...bulan 4 pun 1mggu 1x aku akan buat rwtn ni juga...msuk bulan 5 sehingga end of year kalau aku xpreggy lg aku akan buat la rwtn 2x sbulan...
ya allah bagilah rwtn ini berjalan lancar dan beri manfaat kepada aku... aamiin    

4 comments:

  1. As salam.. Rawatan akupuntur ni kat mane ye... Mcm best je..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Slm leh taw mna wat akupuntur ni...tq

    ReplyDelete